2009. március 4.

KRÉMES SONKA GOMBÁS TÉSZTASÜLT


KRÉMES SONKA GOMBÁS TÉSZTASÜLT / Latsia

És íme a 2. recept a márciusi számból;O)

5 főre

50 dkg farfalle / masni / tészta
5 dkg vaj
20 dkg gomba darabolva
1 csokor újhagyma, szeletelve
5 dkg liszt
5 dl tej
14 dkg sonka aprítva
14 dkg reszelt Cheddar sajt

A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy kis darabka vajat megolvasztunk és a gombát pár percig sütjük benne, majd kiszedjük.
A serpenyőt konyhai papírtörlővel kitöröljük és megolvasztjuk a maradék vajat.
A hagyma nagyrészét beletesszük és 1 percig sütjük, hozzátesszük a lisztet és felöntjük a tejjel.
Alacsony hőfokon, kevergetve krémesre főzzük, pár perc.
Félrehúzzuk a serpenyőt, belekeverjük a sonkát és a sajt nagyrészét, sózzuk-borsozzuk.
Összekeverjük a tésztát, a gombát és a sonkás ragut, tűzálló tálba öntjük.
A tetejére szórjuk a maradék sajtot és a hagymát, majd 10 perc alatt összesütjük.

Latsia:
- én soknak találtam ekkora tésztamennyiséget a többi hozzávalóhoz, így 40 dkg-t főztem, de még így is kevés volt a sonka is és a gomba is
- a mártást nagyon beszívta a tészta, legközelebb hígabbra készítem, vagyis 1 ek liszt elég lesz a tejhez /most 2ek volt az 5 dkg/
- nagyon finom lett

Nincsenek megjegyzések: